Експолицаят Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите му, най-сетне излиза

...
</TD
>Експолицаят Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите му, най-сетне излиза
Коментари Харесай

Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото

Експолицаят Венцислав Караджов, упрекнат за убийството на родителите му, най-накрая излиза от пандиза, като ще бъде следен с гривна. Това заяви за " Фокус “ неговият юрист Зоя Тошкова. След съвсем 7-годишна правосъдна сага Върховният касационен съд през днешния ден е изменил мярката му за неотклонение от " задържане под стража “ в " домакински арест “.

" Така е да, чух го персонално с ушите си. Бях в съда сутринта. Мярката се обявява веднага, а съдът би трябвало да се произнесе по същината на делото след двумесечен период “, сподели Тошкова.

Караджов ще бъде с проследяваща гривна на крайници. Върховните съдии са обосновали решението си с прекомерно дългия период на задържане под стража – 6 години и 9 месеца и безупречното държание на арестувания и упрекнат в ликвидиране някогашен служител на реда. От първия ден на предявяването на обвинявания против него той дава пояснения и подкрепя проверяващите, твърди юрист Тошкова.

" По мое виждане това дело скоро няма да завърши, тъй като има нечовечен дефицит на доказателства “, уточни още бранителят на Караджов. Съдиите също са решили, че процесуалното държание на Караджов е безупречно и той може да бъде в домакински арест.

Освен всичко това той има и редица болести, които би трябвало да лекува. При направена експертиза е открито, че страда от камъни в бъбреците, разширени вени и куп други неща, които обаче на този стадий не заплашват живота му, уточни юристът.

" Докато диша, човек се надява ", сподели още Зоя Тошкова по отношение на изхода на делото.

Родителите на експолицая от Пловдив Венцислав Караджов бяха открити мъртви в дома им на 15 май 2016 година, с по няколко патрона в главата и тялото. Караджов беше приет за отговорен в съзнателно ликвидиране с особена свирепост и користна цел. Телата им бяха открити от съседка след два дни.

Според обвиняването, Венцислав Караджов е умъртвил родителите си поради спор за парцел. Той не е бил в положителни връзки с тях. 

През всичките тези близо седем години, обаче Караджов отхвърля това. Не е открито до момента и оръжието на закононарушението. В последните години той даже се беше заел да пази самичък себе си в съда, дружно с юриста си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР